Miss Renate in 2017!

Miss Renate in 2017

Een nieuw jaar en dus weer een nieuw begin. Gelukkig nieuwjaar! Daar moest ik natuurlijk mee beginnen, want het is 2017! Ik ben de laatste weken (en eigenlijk al maanden) flink aan het brainstormen hoe ik Miss Renate leuker kan maken, maar vooral om het weer voor mij uitdagend te maken.

Bloggen met Regelmaat, maar met Uitzondering

Ik ben een mens dat graag planningen en to do lijstjes maakt, want zo kan ik weten wat ik nog moet doen voor een bepaald artikel. Ik wil altijd van te voren foto’s maken, want als het dan niet lukt zoals ik wil kan ik het op een later tijdstip nog een poging wagen, maar zo is dat dus ook met teksten, mij verdiepen in een onderwerp of zelfs nog iets totaal nieuws leren om het gewenste resultaat te bereiken, want ja.. perfectionist hier!
Ik kwam tot de conclusie toen ik weer met bloggen begon dat ik alleen maar moeilijke artikelen maakte. Ik wil namelijk dat elk artikel dat ik maak van kwaliteit is, maar ook echt nuttig of leuk is. Ik wil zo vernieuwend en origineel mogelijk zijn, want dat maakt het in mijn ogen het leukste. Dit betekent alleen dat ik voor elk artikel heel veel moet doen, echt heel veel. Als je nog steeds denkt dat bloggen makkelijk is dan heb je het echt mis. De foto’s, de voorbereidingen, de teksten, research, maar ook alles wat ik elke keer wil leren om het beter te maken. Ik ben gewoon heel leergierig en ik wil vooruitgang zien, dus bij elke foto, elke tekst en elk dingetje dat ik doe is elke keer weer research en oefening aan vooraf gegaan.
Het probleem is alleen dat ik ook nog chronisch ziek ben, maar ook nog met andere (belangrijke) projecten bezig ben en het werd mij al snel te veel. Binnen één maand bloggen had ik al een soort burn-out te pakken. Ik kon alleen maar huilen, voelde me heel erg rot en ik had nergens meer zin in. Ik merkte gewoon dat ik echt veel te ver over mijn grens was gegaan. Ik merkte gewoon dat er iets moest veranderen.
Na een lange tijd nadenken kwam ik tot een paar conclusies en dit is er één van: bloggen met regelmaat, maar wel met uitzondering. Ik mag mezelf de ruimte geven: het lukt vandaag niet, omdat.. ik te ziek ben, te moe ben, niet blij ben, belangrijke afspraken heb.. maar ik ben wel iemand met discipline, dus ik zal heel hard mijn best doen om zoveel mogelijk artikelen online te zetten. Het is alleen tijd om te leren dat het oké is als het soms een keertje niet lukt en een stapje terug te zetten zo nu en dan.

Ik Mis(te) de Uitdaging in Bloggen

Dit is een heel belangrijk punt, want het is gewoon zo: ik doe dit onderhand al bijna 10 jaren! Ik heb absoluut nog heel veel te leren en ik ben van mening dat je nooit uitgeleerd bent, maar toch ben ik op een punt beland dat de dingen die goed moeten zijn bij bloggen: foto’s, teksten, taal, schrijfstijl.. dat soort dingen, goed zijn. Alles kan beter zoals ik al zeg, je kan jezelf eindeloos blijven verbeteren en dat blijf ik ook doen, maar eens ben je ook zo ver dat je kunt zeggen: ik weet nu behoorlijk veel. Ik heb daarnaast ook zoveel geleerd over andere onderwerpen door het bloggen: alles over cosmetica, fashion, voeding, veel creatieve aspecten, marketing en rechten, maar zelfs om voor mezelf op te komen en minder om te geven wat mensen van mij vinden oftewel dat ik durf te doen wat ik denk dat goed en mooi is. Ik heb echt heel veel geleerd de afgelopen 10 jaren waar ik ook heel blij van wordt als ik er aan denk, want ja, al ben ik ziek betekent het niet dat ik de hele dag aan het niksen ben haha ;-).
Ik merkte alleen dus dat de uitdaging een beetje weg is. Daarom besloot ik in 2016 te focussen op grafisch vormgeven. Dit is ook iets wat ik eigenlijk al heel lang doe, vanaf de leeftijd van 8 jaar ben ik begonnen in paint en maakte ik mijn eigen headers. Het was alleen tijd in 2016 om er echt voor te gaan zitten, alles erover te leren, te oefenen en mijn eigen stijl te zoeken. Ik vind dit heel leuk, dus daar ga ik zeker mee door, maar ook daar is weer het nieuwe vanaf en weet ik weer behoorlijk veel.
Ik ben nu dus mee bezig om meer te leren over programmeren en webdesign, de talen Frans en Spaans, Photoshop voor gevorderde, ik leer meer over de camera instellingen, filmen en filmbewerking, ik wil meer leren over een groene levensstijl, watercolor en vooral botanische kunst is iets wat ik al een tijdje leer, boekhouding, ik speel zelfs weer piano.. oh het is zoveel wat ik leer, de lijst is eindeloos! Ik word echt gelukkig van leren, dat doe ik het aller liefste en als ik het dan weet hoe het moet, denk ik: oke what’s next? Dus ik ben op zoek gegaan en nog steeds zoekende, wel is er al meer duidelijk geworden, wat ik nodig heb om de uitdaging weer te voelen. Ik denk dat er geen drastische veranderingen gaan komen, maar voor mij zal het wel heel veel verschil en vooral vernieuwend zijn en dat wil ik. Ik wil uitdaging!

Kortere Artikelen

Ik ben langdradig, dat is gewoon hoe ik ben, maar daarom ben ik denk ook gaan schrijven. Ik hou van woorden, taal, praten, delen.. dus het past gewoon bij mij en dan is dat zo. Ik ga mij niet veranderen, omdat iemand ooit op een dag besloot “we doen niet meer aan lange artikelen, maar korte artikelen” terwijl onderzoek heeft uitgewezen dat we ook echt wel van lange artikelen houden, maar het gaat maar om of je het interessant vindt en er iets van kunt leren. Ik ben wel achtergekomen dat ik toch ook wel het nut en het leuk vindt om de uitdaging aan te gaan: hoe kan ik korte interessante leuke artikelen schrijven? Dus die uitdaging ga ik in 2017 aan! Maar ik blijf langdradige artikelen schrijven hoor, want ja, well that’s me!

Tijd voor Andere Projecten

Er is vooral één project dat ik heel belangrijk en leuk vindt naast het bloggen, waar ik ook heilig in geloof dat het een succes kan worden, het is ook iets unieks, dus de kans dat je het raadt is er eigenlijk niet haha. Het heeft eigenlijk niks met Miss Renate te maken, maar het past ook wel weer bij alles wat ik doe. Echt mysterieus toch? Maar ook heb ik andere ideeën voor een webwinkel, maar ook met grafisch vormgeven. Dus ik wil ook graag focussen op de andere projecten die mij laten groeien, mij uitdagen en waar ik heel veel plezier en positieve energie uithaal.

YouTube

Ik spreek het eindelijk uit, wat wel heel eng is haha. Ik wil gaan beginnen met YouTube! Het voelt dat als ik het uitspreek dat ik er niet meer onderuit kan komen, dus dat het dit keer echt gaat gebeuren. Ik heb dit idee al heel lang in gedachten en in een ver verleden heb ik zelfs wat video’s gemaakt, maar nu wil ik het professioneler aanpakken. Ik heb daarom voor mijn verjaardag afgelopen mei softboxen gevraagd, ik heb de camera uiteraard al en mijn iPhone hoort als het goed is prima als microfoon te dienen de eerste periode. Dus nu nog skills voor filmen en filmbewerking krijgen en dan komt het vast goed.
Wanneer begin ik? Ik hoop begin 2017, maar ik noem geen datum. We zien wel wanneer ik er klaar voor ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(8) comments

  1. Wat een mooie plannen allemaal! Ik denk dat het zeker goed is om jezelf de ruimte te geven om even niet te bloggen als het niet uitkomt, hoe moeilijk dat soms ook is. Wat spannend trouwens dat je met YouTube wil gaan beginnen!

  2. Al ken ik net pas je blog, ik ben benieuwd naar meerdere blogs van je! Je schrijft heerlijk. Wel moet ik toegeven dat ik wat meer globaal, scannend lees als er langere blogs tussen zitten. Dit komt dan weer omdat ik traag lees. Enne, ik ben heel nieuwsgierig naar je andere projecten ;)

  3. Dat langdradig herken ik wel! Ik schrijf ook altijd lange artikelen. Maar als ik ergens enthousiast over ben, schrijf ik zo een eind weg. Daarna ga ik het nog eens lezen en probeer ik op z’n minst kritisch te kijken wat er uit kan. Zo verkort het in ieder geval iets. Maar als er pakkend wordt geschreven, lees ik lange teksten ook zo weg. Mits er tussenkopjes worden gebruikt. Dat onderbreekt zo’n lange tekst en het leest prettig en overzichtelijk. Een lap tekst achter elkaar, dat pakt me niet. Maar een leuke uitdaging voor jezelf! :)

  4. Zo jammer dat door je ziekte het soms te veel kan worden met blog. Kwaliteit van een blog kost tijd en energie dat ik al heb opgegeven. Haha…nu blog ik omdat ik er zin in heb en neem het minder serieus daardoor zal dat het ook luchtiger en gezelliger zijn. :-) Wat ben je een bezige bij zeg. Wel ben je lekker bezig. Uitdaging is ook altijd leuk voor een mens. Ik kijk uit naar je plan en succes met youtube! :-)