DIY: Tattoo Easter Eggs

DIY: Tattoo Easter Eggs

Nederlands | English

Het is bijna pasen en elk jaar heb ik met pasen het idee dat ik paaseieren wil beschilderen of opfleuren. Ik zag dat je teksten op eieren kunt maken, dus zo kwam ik op het idee om in plaats van teksten plaatjes op eieren te plakken en zo ontstond de: Easter Tattoo Eggs!

Benodigdheden:

Witte Eieren
Cif
Neppe / Tijdelijke Tattoo’s
Keukenrol
Poetsdoekje
Water

DIY: Tattoo Easter Eggs

Stap 1

Je begint uiteraard met het koken van de eieren. Ik heb gekozen voor witte eieren, omdat ik dit mooier vind dan bruine eieren, maar dat mag ook uiteraard! Ik had alleen het probleem dat ik witte eieren met roze letters had en door het koken vervaagde het wel een klein beetje, maar niet voldoende. Ik bedacht uiteindelijk om met een stukje keukenrol en wat cif over het ei te schuren en zo vervaagde het bijna helemaal!

DIY: Tattoo Easter Eggs

Stap 2

Als de eieren gekookt zijn en je eventueel de letters van het ei afgehaald heb dan begint het leukste gedeelte: de tattoo’s! Ik zag bij de Calligraphed Eggs DIY dat zij werkte met tijdelijke tattoo’s, maar als dat met teksten kan dan kan dat ook met andere tattoo’s, toch?! Zo begon mijn idee om dus via eBay wat leuke temporary tattoos en tattoo stickers te bestellen, het is daar spot goedkoop en ze waren nog best wel snel binnen! Eigenlijk is het dus stap 1 om eerst wat leuke tattoo’s te bestellen, maar je moet gewoon voor zorgen voordat je aan deze DIY begint dat je wat tattoo vellen hebt liggen! Stap 2 is om dus te kiezen welke plaatjes/teksten je op de eieren wilt en ze uit te knippen.

DIY: Tattoo Easter Eggs

Stap 3

De laatste stap is het moeilijkste en heb je veel geduld voor nodig: de tattoo’s erop plakken. Je haalt de folie los en plakt eerst de tattoo goed op het ei, precies zoals je het wilt hebben. Vervolgens pak je een doekje dat je nat maakt met wat water (best wel wat water, maar overdrijf niet) en dan ga je langzaam en heel voorzichtig de tattoo nat maken. Voor de echte perfectionisten zoals ik: je kunt het niet perfect krijgen, dus laat dat ieder geval los!

Sommige tattoo’s laten meteen los en sommige doen er heel lang over. De zwarte ging meteen los, maar de gekleurde en gouden tattoo’s deden er langer over, dus hou daar rekening mee!

Don’t worry, cif doet wonderen! Het is wel even flink schuren, maar dan laten de tattoo’s gewoon weer los en kun je als je het ei goed afdroogt er gewoon weer een nieuwe opplakken.

DIY: Tattoo Easter Eggs

DIY: Tattoo Easter Eggs

DIY: Tattoo Easter Eggs

In maar 3 stappen heb je een tattoo ei en het is eigenlijk heel simpel, maar wel even oefenen. Ik heb ieder geval één keer met cif er eentje moeten afhalen en ik heb één ei laten vallen. Ik heb ook nog geprobeerd tattoo’s te zoeken die een beetje bij pasen horen, maar helaas en teksten zijn een ramp, vooral kleine teksten die ook woord voor woord erop moeten, dus hou daar rekening mee! Voor de rest is het heel leuk om te doen en ik vind het er heel leuk uit zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(12) comments

  1. Heel simpel idd. Ik heb al jaren haast niet meer met paaseitjes geknutseld. Sinds mijn kinderen wat groter zijn. Eigenlijk raar want je kunt het ook makkelijk als volwassene gewoon doen.

  2. Wat ziet dat er ontzettend tof uit! Ik vind zo’n knutseldingen ook echt heel erg leuk, maar ik ben dit jaar niet thuis met Pasen dus ik hou het op mijn chocolade eieren haha. Liefs.x

  3. Oh, wat een grappig idee! En inderdaad, lekker makkelijk. Kan me voorstellen dat sommige ontwerpen moeilijk goed op een ei te krijgen zijn. Maar ach, dat heeft ook wel weer zijn charmes.

  4. Wat onwijs gaaf!!! Hier heb ik nou echt nog nooit aan gedacht, terwijl het zo’n simpele en logische DIY eigenlijk is. Wat leuk dat je dit met ons deelt, ga ik zeker onthouden <3
    Liefs, Florentine