Mijn Favoriete & het Beste Vegaburger Recept!

Mijn Favoriete & het Beste Vegaburger Recept!

Ik ben zelf (nog) geen vegetariër of veganist om de verwarring te voorkomen. Ik heb namelijk iets aan mijn mestcellen en daardoor wordt het erg lastig voor mij om dit te doen, maar om toch stapjes in de goede richting te zetten probeer ik veel vega & vegan recepten uit. Daardoor ontdekte ik de beste vegaburger ooit!

Ik hou nooit van clickbait links en mijn titel klinkt ook zo, maar dit meen ik wel oprecht. Ik heb veel vegaburgers geprobeerd, zelfs die van Jamie Oliver (die was trouwens ook best goed), maar dit recept is echt het beste. Ik heb het wel zelf bij moeten stellen zodat het niet zo uit elkaar valt en er meer smaak aan zit, maar sindsdien is het een recept dat ik regelmatig maak. In het originele recept maakte ze 4 medium burgers, maar ik maak altijd 6 kleine burgers. Daarbij doe ik er vaak ook een paar in de diepvries, dat werkt ook heel goed!

Ingrediënten:

200 gram Kikkererwten
70 gram Maïs
2 Lente-uitjes
1/2 Paprika
1/2 tl Komijnpoeder
1 tl Kerriepoeder of Kurkuma
Paneermeel
4 el Olijfolie
Peper
Zout

Mijn Favoriete & het Beste Vegaburger Recept!

Mijn Favoriete & het Beste Vegaburger Recept!

Stap 1

Giet de kikkererwten en maïs af, weeg het en doe het in een blender of keukenmachine. Ik gebruik altijd de keukenmachine, maar ik weet van een vriendin die ik het recept gegeven heb dat zij het met een blender deed en dat dit ook werkte. Pureer de kikkererwten en maïs zo goed als mogelijk, maar zorg dat het niet té fijn wordt.

Stap 2

Meng de komijn, kerriepoeder of kurkuma, zout en peper door het mengsel (zout en peper op smaak). Vervolgens meng je 4 eetlepels paneermeel erdoorheen. Ik gebruik bij deze stappen nog steeds de keukenmachine!

Stap 3

Snijd de lente-uitjes en paprika in kleine stukjes, zo fijngesneden als mogelijk is en meng met de keukenmachine 3/4e deel erdoorheen, maar daarna meng je het laatste beetje met de hand erdoorheen zodat het niet fijn gehakt wordt. Dit geeft wat extra smaak.

Mijn Favoriete & het Beste Vegaburger Recept!

Stap 4

Maak met het mengsel 6 kleine burgers, want als je ze groter maakt als je dan één keer in je broodje knijpt valt de helft van je broodje af en als ze kleiner zijn is dat dus veel minder.

Stap 5

Doe op een bord paneermeel en zorg dat de burgers aan beiden kanten genoeg paneermeel opzit.

Stap 6

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers 4 minuten (elke kant 2 minuten) op middelhoog vuur. Ik doe het tegenwoordig op gevoel, maar dit is de beste richtlijn, wat ook in het recept beschreven staat.

Ik doe het persoonlijk altijd op een hard broodje met wat schijfjes tomaat, komkommer en wat sla. Ik vind het op deze manier het lekkerste, maar dat is natuurlijk persoonlijk!

Lactosevrij: ✓ – Glutenvrij: ✗ – Suikervrij: ✓ – Histaminevrij: ✗
Vegetarisch: ✓ – Veganistisch: ✓

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(14) comments

  1. Wat een heerlijk recept..! Deze ga ik echt even opslaan. Ik ben namelijk geen vegetariër, maar het liefst eet ik zo min mogelijk vlees:-) Dan zijn dit soort recepten altijd onwijs leuk om uit te proberen! Veel liefs en een fijn weekend, Florentine

  2. looks yummy! ik eet nooit vlees dus neem altijd groente burgers of balletjes, dit wil ik ook wel eens proberen :) veel lekkerder dan kant en klaar.

  3. Wat ziet dit er lekker uit, en erg mooie foto’s! Ik heb nog nooit zelf een vega burger gemaakt, maar eet ze (uit de supermarkt) wel heel graag.. Goed idee om er eens zelf een te maken!

  4. Oeh, ziet er heel lekker uit. Ik koop altijd heel makkelijk mijn veggie burgers in de winkel (ben vegetarisch), en heb er eigenlijk nog nooit bij stilgestaan dat ik dat ook zelf kan maken. Dit receptje ga ik dus zeker onthouden!