DIY: Pompoenen Beschilderen

DIY: Pompoenen Beschilderen

Mijn vorige artikel was ook een DIY, maar dan voor de kerstdagen, dus het is best wel vreemd om nu over pompoenen te beginnen. Ik heb dit alleen last minute nog geprobeerd, het is daarbij ook nog steeds herfst en ik vind het gewoon heel mooi geworden!

Benodigdheden:

Verf
Kwasten
Schuurpapier

Stap 1

Ik bedacht om de steeltjes goud te maken, omdat ik voor een ander DIY project gouden verf gekocht had in een spuitbus. Uiteindelijk dekte de verf niet zo goed als verwacht, want je ziet nog steeds de originele kleur van de steeltjes, maar eigenlijk vond ik dit juist wel mooi achteraf gezien. Het geeft het een beetje een vintage look. Ik heb wel van te voren de pompoen over het algemeen afgedekt zodat niet de hele pompoen goud werd, maar toen de steeltjes droog waren en zelfs de pompoen een beetje goud was kon ik er prima overheen verven. Ik deed dit een paar dagen voor ik de pompoen ging schilderen, maar dit kan ook prima één dag van te voren.

DIY: Pompoenen Beschilderen

Stap 2

De pompoenen schuren met schuurpapier. Ik kwam op dit idee, omdat er best wel veel oneffenheden op de pompoenen zaten, dus heb ik het weggeschuurd met schuurpapier. Doe dit wel voorzichtig, want anders dan gaat de pompoen lekken. Ik heb daarna nog snel en kort de hele pompoen opgeschuurd en even gewassen.

DIY: Pompoenen Beschilderen

Stap 3

Nu kom je bij het gedeelte om de pompoen te beschilderen! Ik heb gewoon verf gebruikt en geen spuitbus, misschien is dat wel makkelijker, maar dan zou ik naar buiten moeten en daar is het voor mij te koud voor. Ik wilde dus een poging wagen om het gewoon met een kwast er op te schilderen, maar zoals je ziet gaat dat prima! Ik heb drie laagjes gebruikt en het is gewoon verf van de Action! (ook de gouden spuitbus komt van de Action).
Je kunt wel zien als je heel dichtbij komt vooral met een macro lens dat je streepjes ziet van de kwast, dus in dat geval zal een spuitbus toch netter zijn, maar toch denk ik dat het beiden mogelijk is! Daarbij heb ik de onderkant uiteraard niet geschilderd.

DIY: Pompoenen Beschilderen

PS: Het zijn eigenlijk geen pompoenen, maar pronkappels, dus ook dat werkt prima om die te beschilderen! Daarbij zijn pronkappels niet mogelijk om uit te hollen, want pronkappels zijn wel heel hard. Ik heb een poging gewaagd, maar dit was echt niet mogelijk. Ik weet ook niet hoe lang je deze kunt bewaren dat moet ik zelf nog ondervinden tot nu toe heb ik ze al 4 weken en zien ze er nog niet rot uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(8) comments

  1. Oeeh, dit heb ik zelf ook al eens willen doen maar het is er nog nooit van gekomen. In het wit zien pompoenen (of pronkappels in dit geval) er gewoon extra leuk uit. En dan met zo’n gouden steeltje. Zo mooi. En wat goed dat ze na vier weken nog steeds niet rot zijn!

  2. Jammer pompoen seizoen is al beetje voorbij. Maar gelukkig kunnen wij altijd in de supermarkt halen. Zo te zien blog je niet zo vaak meer. :-)