Welkom op MissRenate.nl!

Welkom op Miss Renate.nl!

Miss Renate is mijn persoonlijke Beauty, Fashion en Lifestyle blog. Het wordt tegenwoordig ook wel een Lifeblog genoemd, maar ik wil vooral een plekje op het world wide web creëren waar ik mijn hersenspinsels, creativiteit en informatie & kennis kan delen. Het is ook wel een beetje een Portfolio blog en daarbij noem ik het tegenwoordig ook graag een Feelgood blog, want als chronisch zieke heb ik wel wat vrolijkheid nodig en wie niet eigenlijk? Wil je alle informatie over MissRenate.nl? Lees dan snel verder!

Wat voor onderwerpen kun je verwachten?

Dit is de moeilijkste vraag, omdat de onderwerpen die ik wil toepassen op Miss Renate eindeloos lijken te zijn. Ik vind ook te veel leuk en interessant, dus ik zal proberen in grote lijnen te vertellen welke onderwerpen je kunt verwachten.

Beauty

Ik versta onder beauty vooral make-up, nagellak en verzorgingsproducten, maar ook visagie technieken, nail art en alles wat met de haren te maken heeft. Dus je kunt vooral verwachten: reviews van make-up, nagellak en verzorgingsproducten. Ik vind het ook leuk om nieuwe visagie technieken te leren en daar dan tutorials over te maken. Ik hou heel erg van nagellak en om creatief bezig te zijn, dus nail art is ook zeker iets wat ik zo nu en dan leuk vindt om te delen! Je kunt ook bijvoorbeeld verwachten dat ik een artikel schrijf over hoe je een gebroken nagel het beste kunt fixen. Ik kan ook uren kijken naar haar technieken hoe je een bepaalde vlecht maakt of hoe je een bepaalde kleur in je haar geverfd krijgt, dus ook zeker alles over het haar kun je verwachten. En oh ik zal ook zeker looks gaan delen, want wat mis ik het om looks te maken!
Iets anders wat ik ook heel belangrijk vindt is om te focussen op ingrediënten, dus je kunt ook zeker verwachten dat ik in een artikel vertel of uitleg of een speciaal artikel schrijf over ingrediënten.
Last but not least: ik vind het ook leuk om gewoon dingen te proberen hoe je bijvoorbeeld wittere tanden krijgt of minder pluishaar, dus ook dat kun je zeker verwachten.
Eigenlijk dus alles wat met beauty, make-up, nagellak, haren.. te maken heeft!

* Daarbij is het fijn en belangrijk om te weten dat alle producten op Miss Renate dierproefvrij zijn!

Fashion

Een onderwerp waar ik al jaren weinig over schrijf, maar wel echt een passie van mij is en dat is fashion. Ik denk door het chronisch ziek zijn dat ik minder ben gaan focussen op fashion, omdat ik opeens geen hakken meer aan kon, zelfs een spijkerbroek kan zoveel spierpijn en buikpijn geven, is een horloge vaak te zwaar voor mijn polsen en een ring om mijn vergroeide vingers is vaak ook geen goed idee meer, maar toch in hart en nieren ben ik een fashion lover.
Ik hou van kleding, sieraden, schoenen, tassen, eigenlijk dus alles wat met fashion te maken heeft. Ik hou graag de trends in de gaten, niet dat ik vaak doe wat de trends van dat moment aangeven, maar ik ben wel benieuwd wat er de komende tijd dan in de winkels hangt en of er een trend is die ik wel leuk vindt!
Ik hou vooral van bohemian stijl, dat vind ik echt prachtig met een vleugje edgy, girly, classy en toch ook weer sexy. Ieder geval dat is mijn echte stijl, mijn dagelijks leven stijl is: comfy, wat ook leuk kan zijn, dus eigenlijk wil ik graag tips delen hoe je als chronisch zieke er toch leuk uit kunt zien!
Eigenlijk kun je dus alles verwachten wat met fashion samenhangt.

Lifestyle

Dit is nog het moeilijkste onderwerp om uit te leggen, want lifestyle gaat van recepten tot boeken, films, interieurstyling, creatieve onderwerpen en noem het maar op!
Je kunt sowieso verwachten dat ik zal schrijven over films, series, boeken en muziek. Ik kijk heel veel films en series, ik ben er dol op en als chronisch zieke is het de manier om productief te zijn: rusten en films en series kijken om vervolgens te vertellen op mijn blog wat echte aanraders zijn! Ik lees niet zo heel veel boeken de laatste jaren, want dat is niet altijd gemakkelijk met mijn brain fog (ik probeer weer meer boeken te lezen), maar ik ben wel dol op boeken van chicklits tot thrillers en vooral heel veel informatieve boeken. En muziek is natuurlijk alles voor mij, ik hou van bijna alle soorten muziek, ik speel zelf de piano en ik zing net zoveel als dat ik ademhaal!
Ik hou ook heel erg van het creatieve aspect, zoals grafisch vormgeven, tekenen en watercolor schilderen, schrijven, fotografie, maar ook koken en bakken. Eigenlijk alles wat creatief is kun je wel bij mij verwachten.
Zoals ik zeg hou ik van koken en bakken, dus ik deel graag mijn favoriete recepten, maar ik vind wel belangrijk dat het lekker, maar ook gezond is! Ik ben heel geïnteresseerd in voeding, zo geïnteresseerd als ik ooit besluit weer te gaan studeren zal het de voeding kant op gaan!
Ik vind ook dingen interessant die met de gezondheid en de geest te maken heeft, zoals geneeskunde, psychologie, wetenschap.. ik hou het allemaal bij en lees er graag artikelen en boeken over, maar ook spiritualiteit en boeddhisme vind ik heel interessant, wat ik nooit uitspreek, wat ik vanaf nu dus wel doe! En ik hou mij ook graag bezig met mindstyle en een positieve levensstijl! Ik ben daarnaast ook steeds meer geïnteresseerd in een groene levensstijl.
Eigenlijk kun je dus alles verwachten, want mijn interesse gebied is ENORM! Ook dingen als interieurstyling, reizen, de natuur en dieren, musicals, talen.. je kunt eigenlijk vrijwel alles opnoemen en ik vind het wel weer interessant!
En ik wil meer persoonlijke artikelen gaan delen en bijvoorbeeld artikelen hoe het is om chronisch ziek te zijn en wat mijn ultieme tips zijn!

Hoe vaak bloggen per week?

Dit is een moeilijke vraag eigenlijk. Ik zou het liefste 100 artikelen per week online zetten, maar zoveel tijd en energie heb ik niet. 7 artikelen per week is al te veel en vooral omdat ik ook nog meer naast het bloggen doe en natuurlijk ook ziek ben. Ik begin de komende maanden met één artikel per week elke maandag. Daarna blijft de maandag, maar waarschijnlijk breid ik het in het nieuwe jaar uit tot 2-3 artikelen per week. Dus dat is nog even afwachten, maar zeker elke week op maandag is er een nieuw artikel!

Social Media

TwitterFacebookPinterestInstagramYouTubeBloglovin’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(4) comments

  1. Ah Renate dit is zo grappig! Maar ik dacht vanochtend serieus aan jou! Ik wou vragen hoe het met je gaat, maar toen zag ik ineens dit artikel op bloglovin. Dus dacht ik reageer na school wel even! Haha, hoe gaat het met je? Wat leuk dat je het bloggen weer oppakt! Ik kijk uit naar je nieuwe artikelen :D! Zelf begin ik 1 januari (2017) weer met bloggen hihi en hopelijk heb ik dan een eigen huisje. Ik ben in ieder geval al druk bezig achter de schermen van mijn nieuwe blog, wat betreft vormgeving en content. Gekozen voor .com dit keer alleen ik blijf wel Nederlands bloggen!

  2. Leuk dat je weer bent begonnen met bloggen, want volgens mij heb ik een aardige tijd terug nog wel je oudere blogberichtjes gelezen. Ik ben benieuwd naar je artikelen. Veel succes met het schrijven van artikelen :)