Mijn Favoriete (Netflix) Series

Mijn Favoriete Netflix Series - Once Upon A Time, Pretty Little Liars, New Girl & The Vampire Diaries

Dankzij Netflix ben ik inmiddels in totaal aan 12 series begonnen, terwijl ik eerst alleen maar films keek ben ik nu helemaal verslaafd als het om series gaat. Ik heb dus ook een lang lijstje met favoriete series en eigenlijk alle series bevallen mij tot nu toe wel, maar toch vertel ik jullie vandaag mijn 4 echte favorieten!

Mijn Favoriete Netflix Series - Once Upon A Time

Once Upon A Time

Once Upon A Time is een avontuur, romantiek en fantasie serie en ik vind deze combinatie geweldig. Once Upon A Time gaat vooral over sprookjes en Disney figuren, wat mij ook logisch lijkt vanwege de “Once Upon A Time” wat “er was eens..” betekent en daar beginnen veel sprookjes en Disney films mee.
Ik hou persoonlijk heel erg van fantasie en Disney, dus voor mij is dit echt de perfecte serie. Het is een combinatie van het traditionele verhaal en dat het toch ook in een nieuw modern jasje is gestoken.
Het gaat namelijk over dat de boze koningin Regina een vloek uitgesproken heeft over het betoverde bos, waardoor ze terecht komen in de echte wereld in een stadje met de naam Storybrooke. Iedereen is vergeten wie ze werkelijk zijn. Mary Magaret is bijvoorbeeld Sneeuwwitje, maar zij denkt dat zij gewoon een onderwijzeres is. Uiteindelijk komen er zoveel sprookjes en Disney figuren in voor en staan ze veel avonturen te wachten. Er is altijd wel weer een slechterik die roet in het eten gooit en er is altijd wel iemand die gered moet worden.
Ik ben echt verliefd geworden op deze serie en op de personages, zelfs op de boze koningin Regina! En ik ben niet de enige, want ook mijn moeder kijkt deze serie mee en we kunnen nu al niet wachten op het nieuwe seizoen!

Ik ben bij: seizoen 6 aflevering 1
(5 seizoenen beschikbaar op Netflix, het 6e seizoen is in september gedebuteerd in Amerika)

Mijn Favoriete Netflix Series - Pretty Little Liars

Pretty Little Liars

PLL is een drama, mysterie, romantiek en thriller serie en ook dit is een perfecte combinatie voor mij. Ik hou heel erg van series waar een mysterie in zit, dat ik maar niet lijk te ontdekken hoe het nou in elkaar steekt, heerlijk vind ik dat! Vooral omdat ik vaak dingen direct doorheb, maar bij PLL was het me toch een raadsel wie A was, want daar gaat de serie over. Het gaat over vijf vriendinnen, maar op een dag verdwijnt één van de vijf met de naam Alison. Ze blijkt uiteindelijk vermoord te zijn, maar de vier vriendinnen krijgen opeens smsjes van iemand die het eindigt met “A”. Wedden dat je nu al nieuwsgierig bent wie A is? Ik was dat wel tenminste. Ik las ongeveer 6 jaren geleden in een Nederlands tijdschrift over deze serie, dus toen ben ik er aan begonnen en vond ik het direct geweldig. Later toen het ook nog beschikbaar werd op Netflix was ik helemaal verslaafd.
PLL eindigt bijna, maar 7 seizoenen zijn ook genoeg en de laatste afleveringen zijn weer heel spannend! Ik ben nu al benieuwd wat er gaat gebeuren in de volgende afleveringen!

Ik ben bij: Seizoen 7 Aflevering 9
(Tot het 6e seizoen beschikbaar op Netflix, wanneer het 7e seizoen beschikbaar zal zijn is niet duidelijk)

Mijn Favoriete Netflix Series - New Girl

New Girl

Als je nou echt niet van thrillers en fantasie series houdt dan is dit misschien iets, want New Girl is een komedie serie. Als je denkt dat ik alleen van spannende mysterie achtige met niet bestaande wezens hou dan heb je het mis, want ik ben ook dol op komedie! Vooral als ik ’s avonds in bed lig voor het slapen gaan wil ik juist iets luchtigs, want toen ik te veel Pretty Little Liars keek droomde ik nachten lang over “wie is A?” dus nee, ’s avonds kies ik altijd voor de komedie series en dit is mijn favoriet!
New Girl gaat over Jessica Day. Een meisje dat eigenlijk gewoon een beetje raar is, maar dat maakt de serie zo leuk! Ze woont samen met haar huisgenoten Nick, Schmidt, Coach en Winston en ook haar beste vriendin Cece komt er veel in voor.
Gewoon de verhaallijn en de karakters zijn gewoon heel leuk en grappig! Ik kan niet zeggen dat ik vaak echt in een deuk lig bij deze serie, maar toch tovert het de hele tijd een lach op mijn gezicht!

Ik schreef dit een paar dagen voordat ik aflevering 6 en 7 keek en toen heb ik wel echt heel hard moeten lachen!

Ik ben bij: Seizoen 4 Aflevering 16
(4 seizoenen beschikbaar op Netflix, het 5e seizoen komt in de zomer van 2017 op Netflix)

Mijn Favoriete Netflix Series - The Vampire Diaries

The Vampire Diaries

Ik had het nooit durven te voorspellen dat ik ooit in mijn leven zou zeggen dat ik van iets hou wat horror is, maar The Vampire Diaries is toch echt horror, maar ook drama, fantasie, mysterie, romantiek en een thriller serie.
Ik begon hier met twijfels aan, want ik had al verwacht dat die een beetje eng zou zijn, maar iedereen zei telkens: leuke serie, moet je zien. Dus ik dacht: ik probeer het gewoon en OH MY GOD ik ben echt verliefd op deze serie. Ik moet nog wat seizoenen zien, maar de eerste 5 waren al geweldig.
Het gaat vooral over Elena, Stefan en Damon. Elena en haar broertje Jeremy zijn hun ouders verloren in een auto ongeluk en uiteindelijk raakt Elena in contact met Stefan en Damon. Zonder een spoiler te verklappen kan ik wel zeggen dat Stefan en Damon vampieren zijn. Er gebeurt zoveel in dat je het niet in een paar woorden kunt beschrijven. Het gaat ook over Bonnie, zij komt er achter dat ze eigenlijk een heks is. Je ziet ook veel Katherine voorbij komen, wie ze is verklap ik niet, maar al is ze eigenlijk geen leuk personage ga je haar uiteindelijk toch leuk vinden! Je hebt ook nog Caroline, Matt en Tyler, Elena’s schoolvrienden. Daarbij gaat het niet alleen over vampieren en heksen, maar ook over weerwolven, maar wie een weerwolf is? dat verklap ik natuurlijk niet! Ik krijg ieder geval al zin om aan het 6e seizoen te beginnen van TVD!

Ik ben bij: seizoen 6 aflevering 1
(5 seizoenen op Netflix, wanneer het 6e seizoen op Netflix beschikbaar zal zijn is niet duidelijk)

Bron Afbeeldingen: Once Upon A Time, Pretty Little Liars, New Girl, The Vampire Diaries / Edited by me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(16) comments

 1. ah leuk weer een blogpost!! je moet is naar supernatural kijken, best. show. ever. en tot en met seizoen 11 staat nu op netflix ^^ seizoen 12 begint over 2 weken in amerika :)

  1. Ik heb inderdaad gehoord dat het een goede serie is! Dankje voor de tip, ik begin er binnenkort – eindelijk – is aan haha. Mijn to watchlist aan series is echt mega lang aan het worden haha!

  1. Haha het is altijd leuk om te zien inderdaad dat mensen iets heel anders leuk kunnen vinden dan wat jijzelf leuk vindt, maar Suits staat nog wel op mijn (eeuwenlange) to watchlist!

 2. Oh wauw, je kijkt echt hele andere series dan ikzelf. Ik heb via netflix Fringe gekeken, The Bridge, The Killing, THE FALL<3 en wil ook nog aan The Following beginnen. Leuk om dit toch van series die ik niet kijk te lezen. Zo zie je weer eens wat anders

  1. Dat zijn inderdaad hele andere series! Ik ken ze wel bij naam, maar ik zou echt niet weten wat voor series het zijn haha!

 3. je kunt veel zeggen van de Vampire Diaries… dat het over vampieren gaat. Maar het is een soap, geen horror. :) Maar dat geeft niet! Wat je maar leuk vind!
  Zelf ben ik erg te spreken over Masters of Sex, Deadwood en Star Trek (natuurlijk. Ik ben een ouwerwetse Trekkie.). Maar ook Rick and Morty is erg leuk. Once Upon a Time is wel heel leuke vulling, maar na anderhalf seizoen was de rek er uit voor mij. Eigenlijk is dat ook meer een soap, toch?

  1. Ik zelf ga altijd uit van IMDB en daar staat toch echt dat het horror is, daarbij vind ik het wel in die mate “eng” dat ik me kan voorstellen dat het valt onder horror.
   Haha ik heb wel ooit van deze titels gehoord, maar ik heb ze zelf nog nooit gezien!
   Ik snap wat je bedoelt, ik vond vooral geloof ik het einde van seizoen 5 een beetje tegenvallen, maar toch ben ik weer benieuwd naar seizoen 6!
   Ik heb geen idee, ik spreek zelf altijd van een soap bij zo iets als Goede Tijden Slechte Tijden en voor de rest bij dit soort dingen noem ik – en vele anderen – het gewoon een serie haha, maar of dat correct is? ik heb geen idee. Ik nam gewoon aan dat alleen zo iets als GTST een soap te noemen is.

  1. Ik heb pas Jane The Virgin seizoen 1 gezien! Heel leuk inderdaad! Jammer dat het nog even duurt voor seizoen 2 op Netflix komt!

 4. We hebben een hele andere smaak :). Geen van bovenstaande series vind ik leuk. New Girl vind ik nog wel ok , als ik zou moeten kiezen :)

  Supernatural is mijn favoriet. Maar die keek ik al vanaf het begin toen seizoen 1 uit kwam. Door de Amerikaanse Netflix is hij ook gevonden door heel veel nieuwe kijkers. Super tof. Mijn zoon is zelfs vernoemd naar een karakter uit de serie. Best show (naast Buffy) ever!

 5. Ik ben weer helemaal verslingerd aan New Girl! Was heel lang geleden al eens begonnen maar toen ook vrij lang niet meer gezien, nu in no-time de eerste vier seizoenen gebingewatched en helemaal verslaafd. Damn you Netflix! ;)

 6. Ik zal je zeggen dat ik al deze series begonnen ben met kijken, maar met allemaal achterloop. Aangezien ik vooral veel films kijk blijven de series nog wel eens liggen. Daar moet ik maar weer eens verandering in gaan brengen :) Once Upon a Time is trouwens mijn favoriet van dit lijstje.

  1. Leuk om te horen dat Once Upon A Time ook jouw favoriet is! Ik kan niet wachten om het nieuwe seizoen te zien!
   Bij mij is het tegenwoordig juist andersom, ik heb vroeger zoveel films gezien dat ik een tijdje in een zwart gat viel: wat moet ik nou kijken?! Tegenwoordig zijn er wel weer 100e films die ik wil zien, maar ik ben de laatste tijd heel erg van de series. Ook vooral omdat een serie vaak 20-40 minuten duurt en ik dan tussendoor even een aflevering kan kijken of ’s avonds voor het slapen dat ik dan niet een hele film van 1,5 tot 2 uur hoef te zien.