Logo Design Project: Mayara Cabral

Logo Design Project: Mayara Cabral

Een aantal maanden geleden (om precies te zijn: december 2015) maakte ik dit logo voor Mayara Cabral. Ik ontving van haar een mailtje met de vraag of ik nog steeds aan grafisch vormgeven doe en zo ontstond dit logo, mijn eerste logo ooit!

Het is natuurlijk heel tof dat iemand aan jou denkt wanneer hij/zij een nieuw logo nodig heeft, zelfs als je nog nooit een logo gemaakt hebt. Ik doe al sinds dat ik paint (je weet wel dat programma op Windows) kon gebruiken, dus ik was een jaar of 9 denk ik, sindsdien doe ik aan grafisch vormgeven. Ik maakte vooral mijn eigen headers jaren lang voor mijn oude blogs en Miss Renate en ik paste soms wel is wat aan voor mezelf of voor een ander. Dat was alles wat ik tot nu toe gedaan had.
Ik besloot in de zomer van 2015 te beginnen met digitaal illustreren. Ik teken en schilder al zo lang ik kan herinneren, maar dit ook digitaal doen was voor mij compleet nieuw. Ik vond het super leuk en ik merkte al gauw dat het my cup of tea is. Dus toen Mayara mij mailde met de vraag of ik voor haar een logo kon maken zag ik daar wel de uitdaging van in en wauw, ik had nooit verwacht dat ik dit zou creëren, want wat ben ik blij met het eindresultaat!

Logo Design Project: Mayara Cabral

Ik heb uiteraard aan Mayara gevraagd wat ze in gedachten had. Ze wist eigenlijk vooral dat het iets met (vliegende) vogels moest zijn. Ik heb haar daarna nog vragen gesteld als: wat voor lettertype? Wil je het meer clean of meer romantisch? Wat voor kleuren? Zo kwamen we tot de conclusie dat het een clean, maar toch een romantisch logo moest worden wat vooral zwart en wit moest zijn met een vleugje roze en kalligrafie. Na een aantal dagen hierover brainstormen en inspiratie zoeken kwam ik op het idee om de vogels te laten vliegen in een hart, omdat in haar oude logo ook een hart in verwerkt was. Uiteindelijk was voor mij de finishing touch het strikje, dat maakte het extra romantisch en girly in mijn beleving.
Ik heb ook nog 4 alternatieve logo’s gemaakt. 3 die geschikt zijn voor in een vierkant en 1 is geschikt voor horizontaal.
Ik heb een gratis font gebruikt “Freebooter Script” een mooi kalligrafisch lettertype. Alles is ook nog vector, wat belangrijk is voor drukwerk.

Wil jij een logo dat ontworpen en gemaakt is door mij? dan kun je mij een mailtje sturen naar [email protected] en kunnen we bespreken wat de mogelijkheden zijn.

PS: ik heb ook de mock-up zelf gefotografeerd die je hierboven kunt bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(18) comments

  1. Ik ben nog steeds heel erg blij met mijn logo! Het is zooooo ontzettend mooi geworden. Laat het nog steeds met heel veel trots aan iedereen zien. En wauw wat is die foto mooi zeg, mag ik hem kopieeren? Hihi. Nogmaals daaaankje wel. ❤️️

    1. Dat is heel leuk om te horen, zowel dat je het in je achterhoofd houdt als dat je vindt dat ik mooie dingen kan creëren!

    1. Ik gebruik de wacom intuos art medium! Ik heb het eerst een paar maanden gewoon met de muis gedaan en dat ging ook prima haha, maar vooral door mijn bindweefselaandoening besloot ik maar verstandig te zijn en iets aan te schaffen wat minder belastend zou zijn en het werkt sowieso veel makkelijker! Het lijkt net alsof je echt op papier tekent, al moet je wel even wennen, want de eerste keren voelt een beetje gek en teken je er telkens naast haha.
      Ik heb dus voor deze gekozen, omdat dit niet het goedkoopste model was, maar ook niet het duurste en ik hoorde veel goede dingen over wacom. Ik ben er heel tevreden mee, dus ik zou deze zeker aanraden!