Food Testing: Snoepjes van Citroenschil

Food Testing: Snoepjes van Citroenschil

Snoepjes van citroenschil? Is dat mogelijk? Ja! Ik vind het altijd leuk om nieuwe aparte dingen te proberen, gewoon omdat het onmogelijk lijkt. Ik heb het dus echt uitgetest of het mogelijk is om snoepjes van citroenschil te maken en vandaag mijn mening of het ook lekker is!

Mijn mening

Mijn mening is heel dubbel. Ik vind dat ze heel goed gelukt zijn en echt op snoepjes lijken. Vooral zonder suiker leken ze echt op Haribo snoepjes! Daarbij de tweede keer was het beter gelukt dan de eerste keer. Ik heb het namelijk de eerste keer met sinaasappelschil geprobeerd, maar het leek minder op snoepjes en de smaak was niet zo goed. Ik denk ook vooral omdat ik meer van citroen smaak hou, zelfs al ben ik dol op sinaasappelsap, maar ook omdat het niet zo perfect was de eerste keer. Hoe dan ook raad ik toch het meeste citroenschil aan!
Het is ook nog super veel werk, het zou het waard zijn als het super lekker zou zijn, maar het is niet zó geweldig. Ik zal uitleggen hoe ik het bedoel: het smaakt echt naar snoepjes, de citroen smaak is ook heel goed, maar je proeft hoe dan ook altijd wat schil en ik hou toch echt niet van de smaak van schil.
Iedereen die ik gevraagd heb het te proeven zei hetzelfde. Het is geweldig hoe goed het lijkt op snoepjes, het smaakt naar snoepjes en op het einde proef je schil en dat is absoluut niet lekker.
Ik zal het dus niet opnieuw maken, te veel werk en de schil smaak is verschrikkelijk.

Food Testing: Snoepjes van Citroenschil

Food Testing: Snoepjes van Citroenschil

Het Recept

Ik raad het niet aan, het is zoveel werk en ik hou echt niet van die schil smaak. Zelfs de mensen waarvan ik dacht die het niet zo erg zouden vinden om wat schil te proeven, vonden het niet zo geweldig, maar toch voor de mensen die zelfs als ik zelf dat het niks is het toch willen maken dan heb ik hier het recept voor je:

Ingrediënten:

3 citroenen
600 gram suiker + extra suiker
1080 ml water

Stap 1
Je wast de citroenen heel goed af, want je gaat natuurlijk het schil gebruiken. Daarna perst je de citroenen uit en gebruik het citroensap voor een ander recept of maak citroenwater!

Stap 2
Doe de schillen in een pan met water tot de schillen ondergedompeld zijn, laat het koken en daarna op laag vuur voor 3 minuten. Herhaal dit drie keren.

Stap 3
Laat het 20 minuten afkoelen.

Stap 4
Snijdt de schillen in dunne reepjes. Vergeet niet dat er de kern nog steeds aan zit, snijdt dit er af! Haal ook de binnenkant zoveel mogelijk weg.

Stap 5
Pak weer dezelfde pan erbij. In de pan doe je 600 gram suiker en 1080 ml water. Laat het koken en laat de suiker smelten. Ik liet alleen de eerste keer dat ik het testte al de suiker smelten en de tweede keer liet ik het bijna helemaal smelten. De tweede keer was het beter gelukt, dus ik denk dat dat beter is.

Stap 6
Zet het op laag vuur en laat het zo 3 uren staan. Roer er wel een paar keer doorheen de eerste minuten, daarna kun je het 3 uren gewoon op laag vuur laten staan.

Stap 7
Giet de snoepjes af en leg het op een bakplaat voor minstens 8 uren (ik liet het gewoon de hele nacht drogen).

Stap 8
Als het goed is zijn ze nu heel plakkerig! De eerste keer was dit niet zo erg en die waren ook niet zo goed gelukt, dus ze moeten heel glazig en plakkerig zijn.
De laatste stap is om de snoepjes te bedekken met suiker. Ze zeiden in het recept 200 gram suiker, maar dan hou je veel suiker over. Dus pak er gewoon wat suiker bij, doe het op een bordje en bestrooi de snoepjes.

Doe het in een luchtdicht bakje. Ik heb dit de eerste keer niet gedaan en toen waren ze heel slap geworden, dus dat is heel belangrijk!

Lactosevrij: ✓ – Glutenvrij: ✓ – Suikervrij: ✗ – Histaminevrij: ✗
Vegetarisch: ✓ – Veganistisch: ✓

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(6) comments

  1. Het ziet er lekker en professioneel uit zeg die citroenschil snoepjes. Ik had niet verwacht dat er toch veel verschil is tussen sinaasappelschil of citroenschil. Het is er toch wel. 