DIY: 8 x Kerstornamenten

DIY: 8 x Kerstornamenten: Vintage Krantenpapier, Neppe Tijdelijke Tattoo's, Parels, Subtiel Sneeuw, Glitters, Bloemblaadjes, Let It Snow & Spiegelstenen

Het is de mooiste tijd van het jaar, dat vind ik tenminste, ik hou van kerst! Ik publiceerde dit artikel vorig jaar ook al, maar doordat ik het te laat online zette doe ik het dit jaar nog een keer! Dus hierbij acht keer kerstornamenten do it yourselfs en hopelijk inspireer ik jou om deze mooie kerstballen te maken!

Benodigdheden:

Kerstballen
Lijm
Een kwastje
Schaar
Papier
Lint
Touw
{….}

De rest van de benodigdheden kun je hieronder vinden. Het ligt er uiteraard aan welke je zou willen maken. Ik heb de lijm van de action (Lero Hobby Alles Lijm) gebruikt. Dit is doorzichtige lijm, het droogt snel en ik gebruik dit voor alles. Het is echt ontzettend goede lijm! Ik heb voor de rest papier (A4tjes) gebruikt om telkens druppeltjes lijm er op te doen en dan met een kwastje de lijm aangebracht. Dit werkt het beste zodat je geen klodders lijm ergens opsmeert. Als laatste wil ik nog vertellen dat ik bijna alle benodigdheden bij de Action, Xenos en Ebay gekocht heb. Dus je hoeft echt niet veel geld uit te geven voor een paar mooie kerstballen.

DIY: 8 x Kerstornamenten: Vintage Krantenpapier, Neppe Tijdelijke Tattoo's, Parels, Subtiel Sneeuw, Glitters, Bloemblaadjes, Let It Snow & Spiegelstenen

{1} Vintage Krantenpapier

Ik hou heel erg van vintage en ik denk dat dit er perfect bij past. Ik zie al vaak mooie nagels met krantenpapier, maar toen ik het op kerstballen zag werd ik heel enthousiast. Wauw, wat is dit pretty! Het is niet alleen mooi, maar ook heel gemakkelijk.

Benodigdheden:

{….}
Krantenpapier
Engelse thee

Je begint bij het krantenpapier in stukjes te knippen. Ik heb expres verschillende maten geknipt, omdat ik dit het mooiste vond en een beetje random er opgeplakt. Dan krijg je denk ik het mooiste effect. Zoals ik zei: een A4tje waar je een druppeltje lijm op doet en dan met een kwastje over het stukje krantenpapier. Ik legde het stukje krantenpapier op een A4tje en dan goed lijm er op en dan plak je het één voor één op de kerstbal.
Als de hele kerstbal beplakt is met krantenpapier dan laat je het even drogen. Voordat ik het liet drogen heb ik het nog met beiden handen een keer goed aangedrukt en de laatste stap is om een kopje thee te zetten, Engelse thee, om vervolgens de kerstbal in de thee te doen voor een paar seconden. Laat het kopje even afkoelen tot het niet te warm is, maar ook niet te koud is. Goed de bal onderdompelen tot het pinnetje. Daarna heb ik er een tijdelijk touwtje aangeknoopt, ergens aangehangen en een bordje eronder gezet, want het drupt nog een tijdje. Laat het een nachtje drogen en voilà!

DIY: 8 x Kerstornamenten: Vintage Krantenpapier, Neppe Tijdelijke Tattoo's, Parels, Subtiel Sneeuw, Glitters, Bloemblaadjes, Let It Snow & Spiegelstenen

{2} Neppe / Tijdelijke Tattoo’s

Neppe tijdelijke tattoo’s kun je overal opplakken en zijn dus heel erg geschikt voor DIY’s. Ik heb daarom geprobeerd wat kerstachtige tattoo’s te vinden, zoals een sterretje om op kerstballen te plakken! Ik vind het effect ieder geval tof!

Benodigdheden:

{….}
Neppe / Tijdelijke tattoo’s
Een poetsdoekje
Water

Eigenlijk heb je alleen maar tijdelijke tattoo’s, een poetsdoekje en water nodig. Het is in feite dus goedkoop en makkelijk, maar het kan even oefenen zijn. Soms lukt er eentje meteen en soms gaat het tien keer mis. Je moet ieder geval geduldig zijn! Je kiest een kerstbal en een tijdelijke tattoo uit. Vaak zit er plastic folie overheen, dus deze verwijder je en plak je op de plaats dat je gekozen hebt op de kerstbal. Vervolgens pak je het poetsdoekje en doe je onder de kraan. Zorg dat er genoeg water op zit, maar ook weer niet té veel water. Dit druk je op de tijdelijke tattoo en wees geduldig, beter te lang wachten dan te vroeg er af halen. Zorg gewoon dat je alles goed bevochtigd met het water en het poetsdoekje en dan haal je de sticker er af! Zo krijg je dus een kerstbal met tijdelijke tattoo’s! Easy peasy, toch?

DIY: 8 x Kerstornamenten: Vintage Krantenpapier, Neppe Tijdelijke Tattoo's, Parels, Subtiel Sneeuw, Glitters, Bloemblaadjes, Let It Snow & Spiegelstenen

{3} Parels

Ik zie deze DIY al een lange tijd voorbij komen en wat is het mooi! Ik ben ieder geval dol op parels en het is zo makkelijk, terwijl het toch een heel stijlvol effect geeft. Hou er wel rekening mee dat als je dit doet dat de grote kerstballen heel zwaar worden haha.

Benodigdheden:

{….}
Parels klein
Parels groot

Dit is ook weer een heel gemakkelijke DIY. Ik heb weer op een A4tje druppeltjes lijm gedaan, een kwastje gebruikt en in een bakje de parels gedaan.
Je moet rekening mee houden dat de parels op het begin nog kunnen schuiven als je dan de bal schuin houdt vallen er soms parels af. Je kunt dus beter één kant beplakken en dan even laten drogen en dan verder gaan.
Een druppeltje op wat papier, met het kwastje flink wat lijm aanbrengen op de kerstbal en dan de parels één voor één op de kerstbal plakken. Druk ze zachtjes even aan zodat ze beter blijven zitten. Dit is alles wat je hoeft te doen tot de hele kerstbal beplakt is!

DIY: 8 x Kerstornamenten: Vintage Krantenpapier, Neppe Tijdelijke Tattoo's, Parels, Subtiel Sneeuw, Glitters, Bloemblaadjes, Let It Snow & Spiegelstenen

{4} Subtiel Sneeuw

Ik word er zelf heel blij van als mijn kerstballen versiert zijn met glitters, parels en krantenpapier, maar er zijn vast ook mensen die van simpel en subtiel houden. Dit is eigenlijk mijn eigen origineel idee, het is gemakkelijk en ik vind het een mooie DIY!

Benodigdheden:

{….}
Een bakje
Water
Sneeuwspray spuitbus

Ik zag op Pinterest voorbij komen dat iemand een bakje water gebruikte en een spuitbus met verf, zo kreeg je een soort verf kerstbal met een beetje een watercolor effect. Ik vond dit heel tof, maar toen ik aan deze DIY begon waren de winkels al gesloten. Ik kreeg toen het idee om sneeuwspray te gebruiken. Mijn moeder gebruikt dit elk jaar op de ramen en ik vind dat een heel mooi effect geven, dus ik vond het een poging waard om te kijken of het op deze manier op kerstballen kon. Ja, dat kan!
Het enige wat je hoeft te doen is: een bakje vullen met water, wat sneeuwspray in het water spuiten en vervolgens voorzichtig de kerstbal onderdompelen. Ik heb hetzelfde gedaan als bij de krantenpapier kerstballen: een tijdelijk lintje er aanknopen, ergens aanhangen, bordje eronder en een nachtje laten drogen.
Ik vind het echt heel mooi geworden en het is zo makkelijk!

DIY: 8 x Kerstornamenten: Vintage Krantenpapier, Neppe Tijdelijke Tattoo's, Parels, Subtiel Sneeuw, Glitters, Bloemblaadjes, Let It Snow & Spiegelstenen

{5} Glitters

Ik weet niet hoe jullie erover denken, maar ik ben dol op glitter! Ik heb tot nu toe nog geen DIY’s met glitter gepubliceerd, maar als je mijn blog al langer volgt zul je wel weten dat ik dol ben op glitter. Het is een rot klusje om dingen te beplakken met glitter, want je vindt het echt overal terug, maar het is wel heel mooi!

Benodigdheden:

{….}
Bakjes
Glitters

Ook dit is weer een heel gemakkelijke DIY. Ik heb gekozen voor goud, koper en wit, dus ik had drie bakjes klaargezet voor elke glitter kleur één. Je besmeert met een kwastje de kerstbal vol met lijm en dan moet je het heel snel in de glitter rollen. Dat is alles wat je hoeft te doen. Het is dus super gemakkelijk en ik vind het zo mooi!
Je moet wel rekening houden met dat glitter heel snel weer loslaat, ik doe er vaak een laagje haarlak overheen spuiten dan laat het minder snel los.

DIY: 8 x Kerstornamenten: Vintage Krantenpapier, Neppe Tijdelijke Tattoo's, Parels, Subtiel Sneeuw, Glitters, Bloemblaadjes, Let It Snow & Spiegelstenen

{6} Bloemblaadjes

Ik ben heel traditioneel, dus bloemen dat kan echt niet met kerst, toch? Ik zag in het tuincentrum een kerstboom met bloemen en al zou ik dit niet in huis willen met kerst, vond ik het toch heel tof! Ik besloot daarom toch te proberen iets te creëren met bloemen, maar wel subtiel. Het is een eigen origineel idee geweest om de kerstballen te beplakken met bloemblaadjes, ik vind het zo mooi, ik ben er verliefd op!

Benodigdheden:

{….}
Gedroogde Bloemblaadjes

Mijn oma heeft een prachtig boompje in haar voortuin staan met hele mooie bloemen (wij hebben dit boompje ook, maar die van ons is nog niet zo oud en heeft dus nog niet zoveel mooie bloemen als die van mijn oma) en zo kregen wij er een paar! Ik heb de bloemen laten drogen en zo kon ik ze dus gebruiken voor deze DIY.
Bloemen drogen is heel gemakkelijk, niet alle bloemen kun je mooi laten opdrogen, maar veel gelukkig wel! Je kunt ze bijvoorbeeld tussen een dik boek doen met keukenpapier, leg er wat boeken of zware dingen bovenop en laat het zo 1 tot 2 weken drogen. Je kunt sommige bloemen ook gewoon laten drogen door ze op een dienblad te leggen en 1 tot 2 weken te wachten. Dit lukt alleen dus niet met alle bloemen, want sommige verwelken dan en dat is dan weer niet zo mooi. Je kunt sommige bloemen ook nog op zijn kop laten drogen. Knoop er een touwtje omheen, hang het ergens neer en na 1-2 weken zijn ze opgedroogd. Dit werkt het beste bij rozen bijvoorbeeld.
Dit is een pluimhortensia en deze kun je dus gemakkelijk op een dienblad laten drogen. Als je ze buiten laat drogen worden ze bruin, als je ze binnen laat drogen worden ze dus deze beige/roze kleur.
Het enige wat je hoeft te doen is voorzichtig de bloemblaadjes er af halen van de steeltjes en het vervolgens met lijm en een kwastje op de kerstbal te plakken! Het blijft heel goed zitten zolang je de blaadjes niet aanraakt.
Ik ben ieder geval helemaal verliefd op deze bloemen kerstbal en het past perfect bij onze kerstboom!

DIY: 8 x Kerstornamenten: Vintage Krantenpapier, Neppe Tijdelijke Tattoo's, Parels, Subtiel Sneeuw, Glitters, Bloemblaadjes, Let It Snow & Spiegelstenen

{7} Let it snow!

Ik had dus al een subtiele sneeuw versie gecreëerd, maar dat is niet genoeg. Sneeuw past echt bij het kerstgevoel, dus ik wilde een tweede DIY met sneeuw maken.

Benodigdheden:

{….}
Bakje
Nep Sneeuw

Dit is helaas wel de enige DIY die niet zo goed blijft zitten. Als je de kerstbal na het drogen meteen in de boom doet en niet meer aanraakt zal het goed blijven zitten, maar doordat ik er foto’s meegemaakt heb merkte ik al snel dat het sneeuw heel erg loslaat. Ik vind het ieder geval een leuk effect hebben, dus ik wilde toch deze DIY delen. Het enige dat je hoeft te doen is nep sneeuw in een bakje te doen, de kerstbal vol te smeren met lijm en in de sneeuw te rollen. That’s all.

DIY: 8 x Kerstornamenten: Vintage Krantenpapier, Neppe Tijdelijke Tattoo's, Parels, Subtiel Sneeuw, Glitters, Bloemblaadjes, Let It Snow & Spiegelstenen

{8} Spiegelstenen

Dit was een kerstbal die ik jaren geleden al maakte, als je mijn blog al lang volgt kun je dit misschien zelfs herinneren. Ik vond de kerstbal een jaar geleden terug toen we de kerstboom aan het optuigen waren en ik wilde er dus een paar meer maken! Ik vind dit eigenlijk één van de mooiste kerstballen die ik gemaakt heb.

Benodigdheden:

{….}
Spiegelstenen

Ik heb ooit 3-4 jaren geleden spiegelstenen bij de Xenos gekocht voor een paar euro en ik gebruik deze stenen regelmatig! Ik vind ze zo pretty!
Je pakt weer een A4tje waar je wat druppeltjes lijm op doet, een kwastje om de lijm op de kerstbal te smeren en dan één voor één de spiegelstenen op de kerstbal te plakken. Druk ze wel tussendoor even aan zodat ze beter blijven zitten. Je hoeft het maar even te laten drogen en dan is de spiegelstenen kerstbal klaar! Je kunt uiteraard ook andere steentjes gebruiken, maar ik vind deze de mooiste.

DIY: 8 x Kerstornamenten: Vintage Krantenpapier, Neppe Tijdelijke Tattoo's, Parels, Subtiel Sneeuw, Glitters, Bloemblaadjes, Let It Snow & Spiegelstenen

DIY: 8 x Kerstornamenten: Vintage Krantenpapier, Neppe Tijdelijke Tattoo's, Parels, Subtiel Sneeuw, Glitters, Bloemblaadjes, Let It Snow & Spiegelstenen

DIY: 8 x Kerstornamenten: Vintage Krantenpapier, Neppe Tijdelijke Tattoo's, Parels, Subtiel Sneeuw, Glitters, Bloemblaadjes, Let It Snow & Spiegelstenen

DIY: 8 x Kerstornamenten: Vintage Krantenpapier, Neppe Tijdelijke Tattoo's, Parels, Subtiel Sneeuw, Glitters, Bloemblaadjes, Let It Snow & Spiegelstenen

DIY: 8 x Kerstornamenten: Vintage Krantenpapier, Neppe Tijdelijke Tattoo's, Parels, Subtiel Sneeuw, Glitters, Bloemblaadjes, Let It Snow & Spiegelstenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(13) comments

  1. Hahaha… ik dacht al.. Huh, dit plaatje heb ik toch al eerder bij je gezien. Heb je nou een jaar niet gelogd of ben ik nou gek. Toen las ik dat je verwijst naar vorig jaar. Ok dan, dat verklaart het :)

    1. Haha dan is het maar goed dat ik dat erbij vermeldt heb! Ik ben opnieuw begonnen 2 oktober en ik had besloten de artikelen die ik zelf heel leuk vond of positieve reacties op kreeg de komende tijd weer te delen, vandaar haha!

  2. Dit vind ik toch wel echt heel leuk om te zien en kriebelt het bij mij om er ook een aantal te maken! Vooral de bal met de parels vind ik erg mooi.

  3. Oh my!! Ik vind dit echt zó leuk! Jammer dat ik dit artikel niet al voor de kerst gelezen heb.. :-(
    Volgend jaar dan maar! Zo mooi: die met die parels en glitters, helemaal mijn ding <3
    Liefs, Florentine